Selamat Menjalani Ibadah Puasa




“Marhaban Ya Ramadhan”
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa
Semoga kita selalu diberkati dibulan yang penuh mahrifah ini amin.
Mohon dimaafkan segala kesalahan-kesalahan saya, Marhaban Ya Ramadhan 1437 Hijriah Selamat menjalankan ibadah puasa



Jangan lupa niat puasa ye kekawan...


Splash Time at Melaka Wonderland


Ini cerita lapok cuti sekolah bulan 3 yang lepas.. takda ke mana-mana pun cuma bawak si anak dara mandi manda kat Melaka Wonderland Waterpark...



Tiket akak dah beli tahun lepas lagi kat Groupon.. so sebelum expired jom kita pi tebus..... ini first time kami masuk Melaka Wonderland...



Awal pagi kami dah terpacak konon tak nak beratur panjang... sekali tengok tak ramai orang.. lengang aje.. kami antara orang yang terawal... Parking pon depan2 pintu masuk... then terus ke kaunter untuk tebus baucer online...




Kalau nak beli direct kat kaunter pon boleh.. harga walk in seperti berikut :





Selesai dapatkan tiket sebenar kami masuk ke dalam.. bila dah awal sampai tram pon belum ready lagi.. so kami menapak ajelah.. takdela jauh sangat...



 


Dah dapat port yang sesuai barulah gedebusshhhh... mak dah ambik port baik lepak sambil tengok facebook dan juga barang-barang....






 Memang ternyata orang tak ramai.. pelik betul mana pegi semua orang nih,... hehehhe










Pegi ke bahagian yang lain pon orang masih takde lagi.. padahal time tu dah jam 12 tengahari.. bosan pulak takde orang nih.. hehhehe








Bila perut dah lapar kami beli makanan.. pelabagai makanan ada dijual... ikut citarasa masing-masing....





Pastu sambung mandi balik.. dalam kol 2 kami gerak balik.. cuaca panas bukan main lagi.. so moh kita balik... balik dapat naik tram... pastu singgah kedai beli FM dan dyno bear utk Ain...



Kenduri Masuk Rumah



Alhamdulillah akhirnya siap juga rumah kami.. seminggu balik dari Jepun akak buat kenduri kesyukuran masuk rumah..

Persiapan dibuat ala kadar... Satu khemah untuk orang makan disediakan dan juga goodies untuk tetamu yang hadir...






Akak order makanan menu Nasi Minyak.. mudah dan senang aja....




Abah akak jemput orang masjid dan orang persatuan untuk bacakan doa....




Sedara mara juga turut dijemput untuk hadir bersama-sama bagi memeriahkan majlis...















Jangan lupa gambar tuan tanah kedaung.. hehehehhe...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...