Rumah Baru Kami

Taraaaa.. inilah rumah baru kami.. 


Setelah menunggu dari tahun 2009 akhirnya dapat juga aku duduk kuarters teres Presint 15...


porch yang takde pagar.. best tak perlu bukak tutup pagar tapi bahaya untuk anak-anak kecil bermain diluar..


belakang rumah yang dah siap dengan ampaiyan baju.. eemm kalau hujan basah gak.. hehehe


3 bilik air yang dah siap dengan shower, cermin dan tile dari bawah hingga ke atas.. jenuh nak maintain 3 bilik air ni.. hehehe


dapur yang dah complete dengan kitchen kabinet.. cantik seh.. leh sama plak design dengan rumah Bangi..
 
 ruang yang dipasahkan antara ruang tamu dan ruang makan.. best best best tak la semak...
 

Design rumah yang menarik selesa dan best sangat laaaa..

Suka sangat dengan rumah yang aku dapat ni sebab tepi jalan dan dapur tak mengadap rumah orang dan lorong yang awal dan tak jauh dari jalan besar.. dan memang best giler la...

Rumah di Bangi dah disewakan.. alhamdulillah penyewa pun ok dan bagusss... hehehhee


8 comments:

  1. kenapa ye dah ade umah sendiri tp tetap nk duduk kuaretst jugak? bukan ke rumah sendiri lg baik? dan knp tak beri peluang org yg mmg tak mampu beli umah sendiri, yg ada tanggungan ramai, isteri tak keje, yg mmg belum mampu nak kumpul duit beli rumah? mana tau bile dah dapat duk kuarters daapat la jgk dia kumpul duit n beli umah sendirik.

    ReplyDelete
  2. Sy pun setuju dgn anonymous..dok la umah sendiri..bg la pluang org lain yang x de umah sendiri..eeiiii..tamaknya

    ReplyDelete
  3. Org sibuk duduk rumah sndiri dia sibuk duduk kuarters padahal dh ada rumah sndiri. Bgla org yg belum beli rumah lg..

    ReplyDelete
  4. Syukur Alhamdulillah atas rezeki yang Allah bagi.. rumah pun dah selamat saya jual so tak salahkan saya duduk kuarters..

    ReplyDelete
  5. mendengki je orang sekarang...sy slalu tanya asben rumah teres cmni umah teres sendiri ke atau rumah teres kuaters..asben bgtau yang teres kuaters takder gate..selesanya tengok kan..rumah kuaters gred biasa pun da selesa inikan pulak pegawai..syukur sgt..sbb sy sblum ni pun menyewa..alhamdulllah..itu rezeki masing2 kan.kita sendiri ada plan tersendiri..lgpun byk lagi kuaters yang kosong..tu atas rezeki masing2 cuma cepat atau lambat...:)) btw..tahniah alin..dpt kuaters..kita pun kuaters Presint 15 jgk tau..hehe..bestt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee.. takpelah mereka ade hak untuk kata apa pun.. kita yg menerima nih jangan cepat melatah.. diam ajelah.. susah nak puaskan hati semua orang.. oo presint yang sama ek.. jangan skodeng saya tau.. hahhahaa

      Delete
  6. kisahnya .......ramai sungguh yg duduk kuaters dah ada rumah sendiri....dgn duduk kuaters boleh tumpang senang nak bayar duit pinjaman bank tiap bulan...kalo dpt sewa rm 900 sebulan tolak bank ada lagi baki boleh pakai beli barang dapor tiap bulan ......itu perkara benar dan tak perlu nak berbohong pd semua orang...lagipun BPH tidak ada link mana2 bank nak semak siapa yg dah beli rumah ....mereka2 yg dah beli rumah memang cukup bijak nak menepis kalo ada orang tahu yg deorng dah ada beli rumah tetapi dgn senang hati duduk kuaters ... deorang tak peduli langsung apa kata masyarakat jauh lagi nak rasa bersalah janji dah dapat kuaters dan itu di anggap rezeki dri ALLAH ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...