Day Trip Bukit Tinggi, Pahang



Throwback citer lama yang mana kitaorg semua tak pernah pun jejak kaki ke Bukit Tinggi, Pahang.. yang lawaknya Bukit Tinggi, Indonesia aku penah sampai tapi di Malaysia tak sampai-sampai gak.. so kitaorg decide saje nak terjah best sangat ke idak.. tengok orang ambik gambar macam cantik aje tempat tu.. konon-konon nak bermalam tapi tak jadi sebab dekat aje boleh balik hari...

Kebetulan Mak, Abah dan adik aku datang dari Melaka so kitaorg plan nak ke sana.. Bermula konvoi dua kereta menuju ke gombak.. siap bawak sweater lagi kalau-kalau sejuk ke..

Perjalanan lancar takda jem.. sampai pintu gerbang kene bayar pulak tiket masuk.. ingat masuk percuma aje.. hahahha so bayar ajelah Dewasa RM13.00, Kanak-kanak RM8.00.. hampeh betul...


Bila dah masuk parking terus berjalan menuju ke jambatan.. orang boleh tahan gak ramai.. cuaca panas pulak ingat sejuk macam genting.. hehehe



Memang cantik bangunan yang ada disitu macam jalan-jalan kat oversea pulak.. Kawasannya takda la besar sangat hanya jalan dekat-dekat kawasan tu aja.. restoran toksah cakap la memang penuh dengan orang...







So kami lepak-lepak bergambar aje... agak dah boring kami pon keluar dari kawasan tu... konon nak pi Japanese Village tapi tak jadi sebab kami decide nak pegi ke Genting Premium Outlet..




Sebelum naik ke atas kami singgah makan di kedai mamak kat bawah.. perut dah kenyang baru lah sedap nak pusing-pusing outlet nanti...

Sampai di GPO fuh nampak dah kabus.. sojuk weh.. masa tu pon dah nak pukul 4 petang... orang memang ramai gak la...







Kami pon bukan nak shopping pon saje je jalan-jalan tempat baru... sama aje rupanya dengan JPO.. tapi best la shopping sini sebab sejuk.. hahahhaha.. dah puas pusing kami gerak balik ke Putrajaya..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...