Day 1 : Padang - Bukit Tinggi

Al-kisahnya setahun punya tiket akhirnya tiba jua.. alhamdulillah perjalanan selama 4 hari 3 malam berjalan dengan lancar.. tambah plak dapat supir yang best dan sporting.. ceria aja dengan gelak tawa.. nama dia Aldi.. kalau ingin ke sana boleh contact Aldi di no +6281363385879 atau email aldi_safri@yahoo.com... ok untuk trip kali nih terdiri dari penumpang-penumpang berikut :


Perjalanan kali ni agak awal.. sekitar 5.30 pagi dah bergerak dari rumah ke LCCT.. bila semua dah berkumpul dan check in kitaorang terus ke ruang menunggu.. then baru solat subuh...



Perjalanan hanya 1 jam aje.. memandangkan kelaparan waktu pagi mujurlah kitaorg dah buat pre order meal.. lega sket dapat makan...


Sampai aja sana jenuhlah nak menunggu turn utk cop passport.. hampir satu jam..



Bila selesai semuanya terus pergi dapatkan supir dan menuju ke kereta... wow best jugak mobil yang disediakan.. siap ade refreshment food lagi.. kelas kau Aldi.. hehehhe
Rupa Airport Minangkabau dari depan



Keluar dari airport terus menuju ke Bukit Tinggi.. memandangkan perjalanan mengambil masa 2 jam lebih jadinya banyak perhentian dilakukan sepanjang perjalanan dari Padang ke Bukit Tinggi..

Masjid Besar Padang yang sedang di bina


 Mula-mula di bawa melihat jambatan Siti Nurbaya... ada kisah lagenda mengenai Siti Nurbaya nih.. hehehe carik sendiri la ek...


Kemudian berhenti sebentar di persisiran pantai untuk menhirup angin laut.. ada yang nak mencarik toilet..





Kemudian singgah sebentar di Air terjun Lembah Anai.. memang unik betul air terjun ni betul-betul di tepi jalan utama.. cantik sungguh...




Bila perut dah berkeroncong singgah di Rumah Makan Pak Datuk... di sini biasalah kebanyakkannya masakan Padang.. memang takde masakan sunda... so layan ajelah apa yang ada.. hehehhee..




Lepas siap makan n solat... diteruskan ke sebuah kedai menjual kain sulam... waduh waduh bermacam-macam design ada... ku pikirkan hanya menjual baju kebaya sulam... ish ish ish... kat sini aku beli telekung untuk mak & mak mentua...





Kemudian singgah pula di kawasan Pandai Sikek.. di sini memang kawasan orang yang pandai menenun songket... tapi yang diborong di sini kain sulam, telekong n jubah.. memang murah betul kat kedai Satu Karya nih...



 


Berdekatan dengan kedai ni ada pula kilang kecil yang membuat ukiran papan.. cantik sungguh... memang hebat betul orang-orang nih mengukir...





Perjalanan diteruskan menuju ke Hotel... memang cantik sungguh pemandangan sawah padi di Bukit Tinggi nih... dari jauh dah boleh nampak Gunung Merapi...





Alhamdulillah sampai jua di hotel sekitar jam 5 petang.. hehehhe.. kitaorang duduk di Hotel Nikita sebelah dengan Hotel Kharisma...





Hotelnya ok tapi akak bising sikit sebab betul-betul dijalan utama.. yang tak syoknya cuma xda kipas atau aircond... memang la orang kata Bukit Tinggi tu sejuk tapi takde sejuk mana lah... mungkin sebab dah ramai orang jadi sejuk pun dah kurang.. hehehhee







Malam Aldi nak datang ambil dalam kol 8 malam untuk di bawa keluar makan... Kedai makan nih katanya ikan bakarnya sedap.. tapi bagi aku biasa-biasa aja... lepas makan jalan-jalan sekitar Bukit Tinggi dan terus ke hotel.. penat sangat berjalan satu hari nih.. nak berehat plak...







33 comments:

  1. salam ..sis ..seronokkan guna khidmat aldi..rindu kat celoteh dia ,,,dah setahun dah sya pergi bukit tinggi ,,, ermm tetiba rindu pulak ,,hhehehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. SALAM.. SAYA WAN AKBAL DARI KELANTAN..SAYA BERCADANG HENDAK KE PADANG JANUARI TAHUN HADAPAN..SAYA SEDANG MENCARI PEMANDU PELANCUNG ORANG TEMPATAN DI SANA ..BOLEH KAH SAYA NAK MINTA NO TELEFON PAK ALDI.. JIKA BOLEH WHASSAP AJE NO TEL DI NO 019-9386369

      Delete
  2. betul tu... dia hangin aje ngan akak sbb akak selalu kutuk dia.. hehehe... akak ambik dia pun bila terbaca kat blog azu la.. hehehe.. mmg fun la.. asyik gelak aje sepanjang perjalanan...

    ReplyDelete
  3. Nak tanya, brp kos ambik TG ALDI ni?

    ReplyDelete
  4. Dia charge on hotel n transport aje.. so selalunya harga transport dah fix cuma hotel aje kita boleh pilih nak dok yang murah atau mahal...

    ReplyDelete
  5. Akak,nak tanye la.sy pon nk gne kan khidmat aldi utk ke padang bln 6 nyh.cme dia ade ckp caj x tmasuk local guide.mksd nye dia hantar kte kt tmpat tu,then,kte jalan sndri la tgk2 tmpt tu ye?gtu?lg,deposit da bayar.then,balance tu dia ckp bayar ble2 yg sy nak.hehe.akak bayar cm mne erk?ke bayar abis trus?huhu.sy x bese..

    ReplyDelete
  6. oo maksud dia tu takde tips yang ditetapkan untuk supir.. nanti kalau servis ok bglah tips.. balance bayar masa dah sampai kat sana mcm lagi 2 hari nak balik ke jgn byr semua manalah taukan.. selalu akak bayar bila dah hantar ke airport untuk pulang.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Salam...bole akak bagi contact number/email supir aldi tak...saya dan suami nk ke bukittinggi bulan may nih...kami masih mencari supir untuk bawa kitaorg berjalan2 kat sana...boleh email saya wardah_m.roslan@yahoo.com...terima kasih banyak2... :-)

    ReplyDelete
  8. Sesiapa nak pergi ke Padang - Bukit Tinggi boleh akak tolong uruskan guna khidmat aldi.. kekadang aldi nih susah sket nak contact dia.. kalau nak akak uruskan email aje ke arelynn77@gmail.com insyallah...

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete
  10. Sesiapa yang ingin melancong ke Padang Bukittinggi,boleh contact saya di 0126665436 call/sms/whatsapp.Pakej/tempahan hotel/sewa kenderaan/supir/pemandu pelancong semua kami uruskan.Urusan hanya di Malaysia(boleh jumpa dan bincang harga terbaik untuk anda)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum..sy ada sedikit pertanyaan..awal tahun depan kemungkinan sy akan backpackers ke sana bersama 2-3 org kawan dr backpackers buddy malaysia..sekadar nak tau if sis ada info berkenaan dgn public transport di sana sbb kami merancang utk mendaki merapi-singgalang..terima kasih~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Can try read this blog sbb dia ade pngalaman travel alone kt sana www.myworldfahamiz.blogspot.com

      Delete
  12. Waalaikumsalam.. info untuk public transport takde la sbb akak sewa kereta n supir.. jadinya tak ambik pot pun pasal public transport.. sorry ya dik..

    Tq

    ReplyDelete
  13. salam cik, boleh tak share berapa harga utk perkhidmatan aldi utk 4 hari/3 mlm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. harga bergantung kepada jenis bilik hotel dan jenis transport. Boleh terus email ke dia untuk dapat quotation.. tak jadi pun tak pe dia ok orangnya...

      Delete
  14. Baru balik dr Bukittinggi minggu lepas. Saya guna khidmat Aldi Safri utk 2nd trip nih. Sgt2 enjoy & very memorable. Masa 1st trip dulu, saya guna Kita Holiday Travel & Tours. Kami dpt driver yg suka bawa kat tmpt2 shopping yg tak best & paksa2 kami beli kat tempat tu. Kualiti tak cantik pun. Mungkin tmpt yg dibawanya tu dia dpt komisyen yg tinggi kot. Pastu, bila minta bawa kat tempat lain yg kami nak pegi, byk plak alasannya. Tension kami dpt driver mcmni perangainya. Berbeza dgn Aldi, dia ikut je kemahuan kami mana nak pegi. Dia jgk akn bagi suggestion yg mana patut pegi dulu & tempat mana yg patut pegi kemudian. History knowledge pun bagus. So, sape2 yg berminat, boleh wasap Aldi kat no ni +6281363385879.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.

      Saya Amsyahril owner Kita Holidays Travel & Tour, saya baca pemberitaan di atas, bahwa ada tamu yang kecewa dengan pelayanan driver Kita Holidays. Mohon kemurahan hati tuan untuk memberikan informasi pada saya : Nama Tuan dan tarikh lawatan menggunakan pengkhidmatan Kita Holidays, saya tunggu informasi dari tuan saya akan check, semua saya catat ada nama tamu dan ada tarikhnya saya langsung tahu siapa drivernya, kalau memang ternyata seperti itu.

      Saya memilih driver sangat teliti sekali, saya mengenal kerjanya baik sebelum saya buat sharikat, mereka sudah berpengalaman belasan tahun memberikan pengkhidmatan terutama pada pelancong dari Malaysia, mereka educated, punya sopan santun yang baik, itu lah mereka yang saya pakai. Dengan sistem management provide sharing. Saya selalu bagi questionner, saya selalu telepon tamu sebelum sampai di airport untuk menanyakan bagaimana perjalan dan pengkhidmatan yang kami berikan. Jadi sangat kecil kemungkinan driver saya nak buat macam-macam dengan tamu, saya pun bagi gaji mereka lebih dari cukup.

      Ini taklimat untuk pembaca blog ini yang di rahmati Allah : Saya yakin, bukan saya su'uzzan tulisan diatas adalah persaingan bisnis yang tak sehat dengan menggunakan " black campaign " dari seseorang yang sedang semangat mempromosikan diri sendiri. Dan menyiarkan seolah-olah ada tamu yang kecewa dengan pelayanan Kita Holidays.

      Bertobatlah dan tempuh jalan yang baik dalam mencapai kejayaan bisnis, cucilah hati mu dan buanglah jauh-jauh rasa dengki, khianat dan iri hati. Kemudian tanamlah kejujuran, etika yang baik di hatimu, dan siram dengan tasbih dan doa semoga uang yang didapat ada berkahnya.Kerena pembaca blog boleh di bohongi tapi Allah maha tahu.

      Wassalam
      Amsyahril

      Delete
  15. Fitnah itu lebih kejam dari pembunuhan, kalau kita buat usaha besarkanlah usaha kita dengan kerja keras dan kejujuran, jangan besarkan dengan fitnah, sesungguh menfitnah itu sebuah sikap yang sangat di larang oleh agama kita

    ReplyDelete
  16. Salam Sejahtera,

    Perkenalkan saya dari CV.Ghaisan Auto Rental alamat situs kita .. http://www.sewarentalmobilpadang.com/ dapatkan harga murah dengan van atau kereta yang baru dengan pelayanan terbaik, DIJAMIN.. Call : 0822-8391-0000 atau 0852-6366-6197..

    Salam,


    Riki Aprius

    ReplyDelete
  17. Salam Sejahtera,

    Perkenalkan saya dari CV.Ghaisan Auto Rental alamat situs kita .. http://www.sewarentalmobilpadang.com/ dapatkan harga murah dengan van atau kereta yang baru dengan pelayanan terbaik, DIJAMIN.. Call : 0822-8391-0000 atau 0852-6366-6197..

    Salam,


    Riki Aprius

    ReplyDelete
  18. Salam Sejahtera,

    Perkenalkan saya dari CV.Ghaisan Auto Rental alamat situs kita .. http://www.sewarentalmobilpadang.com/ dapatkan harga murah dengan van atau kereta yang baru dengan pelayanan terbaik, DIJAMIN.. Call : 0822-8391-0000 atau 0852-6366-6197..

    Salam,


    Riki Aprius

    ReplyDelete
  19. Hi Pak Amsyahril, trima kasih krna kesudian memberi taklimat utk tatapan para pembaca blog.

    Saya rsa, tidak salah klw saya berkongsi pengalaman baik & buruk selama percutian saya di Bukittinggi agar boleh menjadi sempadan kepada yg lain. Saya mempromosikn khidmat aldi bukan ats permintaan dia, tapi ia terlahir dripada saya sendiri. Pak Amsyahril perlu fhm bhawasanya tuan punya blog ini pun prnah menggunakn khidmat aldi. Jadi, sudah pasti smua promosi adalah berkaitan tentang aldi. Dia tidak diminta utk dipromosi oleh sesiapa, org yg prnh mnggunakan khidmatnya shj mengetahui bagaimana dia bekerja.Tiada unsur2 memfitnah sesiapa dlm blog ini.

    Saya rs, Pak Amsyahril perlu mencipta satu blog sendiri & di situ Pak Am blh promosikn syarikat & khidmat travel agent agr boleh diguna pakai oleh tamu & pembaca blog. kenapa perlu menumpang promosi di blog org lain ? semoga Pak Amsyahril trus sukses dlm memajukan syarikat.

    itu shj komen saya. Trimq kasih.

    ReplyDelete
  20. Salam,
    Info destinasi melancong di Padang, Bukittinggi, Sumatera Barat, sila tengok di blog ini:
    http://www.pelanconganpadang.blogspot.com
    disitu ada juga info Pakej Percutian dan Sewa Kereta.

    ReplyDelete
  21. Sewa kenderaan untuk percutian yang berbaloi kat Padang dan Bukittinggi

    Asslamualaikum Tuan/Puan.

    Sesiapa yang nak melawat ke Padang dan Bukittinggi jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami menyediakan PAKET TOUR DAN PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA PADANG DAN BUKITTINGGI dengan harga yang sangat berpatutan dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

    Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya bersama kami.

    Our motto : We serve you with heart

    Wassalam
    Contact person :

    1. Amsyahril
    ( Director )
    Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

    2. Riko Adryansyah
    ( Tour & Transportation Manager )
    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete
  22. Mohon maaf Tuan & Puan, kami numpang promotion
    Kami menawarkan Pakej Percutian ke Medan dan Danau Toba
    Lake Tour 04 Hari / 03 Malam MYR 380 ( 10 orang )
    Pakej kami design sangat murah dan berkualitas
    FULL SERVICES
    Hotel 3 Bintang
    Makanan Halal
    Driver humble
    Pemandu Pelancongan professional

    Sila contact Tiara Tours Indonesia
    Jln. Panglima Denai No. 76 Medan, 20227
    Licensed : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    Tel/Fax : +6261 - 733 59 765
    Email : tiaratoursindonesia@gmail.com.
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN
    Toyota Avanza (05 orang ) MYR 155 / Hari
    Suzuki Eritga (05 orang ) MYR 155 / Hari
    Inova Reborn (05 orang ) MYR 175 / hari
    Isuzu Elf (11 orang ) MYR 235 / Hari
    Toyota Hiace (11 orang ) MYR 320 / Hari
    Medium Bus ( 27 orang ) MYR 500 / Hari

    Note :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL

    ReplyDelete

  23. Julfadly SiagianFebruary 6, 2019 at 2:47 PM
    Assalamualaikum
    Fadly menyediakan pakej muslim berbaloi,berjalan di Padang,dan bukit tinggi.
    Fakej sudah termasuk:
    Hotel 2 malam di Bukittinggi
    Hotel 1 malam di Padang
    Makan siang,malam super enak
    Transport,driver,petrol
    Tiket lawatan dan mengunjungi museum Buya Hamka,dan situs Malin Kundang.
    Info lebih lanjut boleh menghubungi:+6281376455045
    Wassalam
    Nb:kesenangan saat berjalan kami utamakan

    ReplyDelete
  24. TIP MENCARI PAKEJ MURAH DAN SEWA KERETA
    JANGAN TERGODA HARGA SEWA KERETA MURAH … !!!
    JANGAN TERGODA HARGA PAKEJ MURAH …. !!!
    JANGAN TERTIPU …. !!!

     PLEASE MAKE SURE SYARIKAT NAME AGENCY PELANCONGAN / SEWA KERETA
     PLEASE MAKE SURE ADDRESS AGENCY PELANCONGAN
     PLEASE MAKE SURE TALIAN TELEPON , FAX MAIL, CELLULAR AND WHATSAPP NUMBERS
     PLEASE ASK FOR SYARIKAT PERMIT NUMBER LICENSED NUMBER
     PLEASE ASK FOR TAX NUMBER
     PLEASE ASK FOR INSURANCE NUMBER KERETA ( KALAU SEWA KERETA SAJA )
     PLEASE CHECK AND RECHECK COMPANY ASSOCIATION
     PLEASE CHECK AND RECHECK INTO THE GEOGLE (MAP) SYARIKAT OFFICE ADDRESS
     PLEASE TYPE /WRITE INTO THE GEOGLE COMPANY NAME , FOR INSTANT : TIARA TOURS INDONESIA

    AT LEAST BUT NOT LAST, WE WISH YOU WELCOME TO INDONESIA
    ENJOY YOUR HOLIDAY AND HAPPY TOUR
    HORAS … !!! HORAS … !!! HORAS … !!!
    WELCOME TO MEDAN … !!!
    WELCOME TO LAKE TOBA … !!!

    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76
    MEDAN, 20227
    NORTH SUMATERA
    INDONESIA

    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TAX NO : 36 555 970 7 122 000
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    http://traveltiara.blogspot.com
    http://www.tiaraasia.com

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum
    Fadly menyediakan pakej fullboard Padang,bukit tinggi atau nak driver,tra transp,petrol pun boleh.
    Bila nak tanya sila call to whatsapp+6281376455045
    Ditunggu ya.....
    Terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum…
    Nice entry!!!
    .Mohon izin tuan tanah untuk promote service kami..
    Kami menawarkan pelbagai pakej menarik ke Medan, Bandung,Bali,Lombok,Pekanbaru,Aceh,Padang Bukittinggi dan lain2 destinasi popular untuk anda.Semua urusan kami lakukan.Dari urusan tiket kapalterbang,hotel,transport,makan dan pemandu pelancong semua kami sediakan untuk anda.Untuk group yang besar di alu alukan.Harga menarik menanti anda.Harga ground arrangement yang paling minima dan service yang tip top!!
    Tak perlu bersusah payah menguruskan group anda.Berikan senarai nama peserta dan tarikh perjalanan dan semua kami uruskan.Urusan di lakukan di Malaysia.Mudah dan selamat.Temujanji untuk urusan group yang besar juga boleh diatur.Semua urusan di lakukan di Malaysia sahaja.Minima berdua sahaja pun boleh!! JAMINAN KEPUASAN UNTUK ANDA!!!
    Hubungi saya di talian 0126665436 atau lihat di blog saya untuk maklumat lanjut.Banyak maklumat berguna untuk panduan anda.
    http://freelancetour.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. ASSALAMU ALLAIKUM ………….
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN
    HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!!
    JOM KE DANAU TOBA … !!!

    KAMI DARI TIARA TOURS INDONESIA, ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BERLECENSED & PROFESIONAL, SYARIKAT KAMI DISOKONG DENGAN BEBERAPA STAF YANG SANGAT BERPENGALAMAN DALAM PENGURUSAN PELANCONGAN KE INDONESIA DAN SYARIKAT KAMI DALAM MENEMPAH PAKEJ LAWATAN DISOKONG DENGAN KERETA/VAN/BUS PERSIARAN SENDIRI.

    SESIAPA MAU MELAWAT KE MEDAN, LAKE TOBA, SAMOSIR ISLAND, BERASTAGI, PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA, BANDUNG, YOGYAKARTA, BALI ISLAND, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MANADO, TORAJA DAN PULAU NIAS BOLEH CONTACT SYARIKAT KAMI.

    HARGA TERJAMIN MURAH …. !!!
    TERJAMIN TIDAK ADA TIPU --- TIPU … !!!
    TERJAMIN TAK ADA EXTRA COST … !!!
    MAKANAN TERJAMIN 100 % HALAL …. !!!
    BILIK / HOTEL TERJAMIN BERSIH …… !!!
    PEMANDU PELANCONG TERJAMIN BERPENGALAMAN …. !!!
    DRIVER TERJAMIN BERPENGALAMAN DAN HUMBLE …. !!!!

    NOTE :
     Semua sewa kereta kami dilengkapi dengan insurance eksident untuk berobat ke hospital
     Sila di tengok disini http://traveltiara.blogspot.com gambar – gambar costumers yang kami urus masa lawatan ke Indonesia
     Di http://www.tiaraasia.com boleh pilih pemandu pelancong dan driver

    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TAX NO : 36 555 970 7 122 000
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068
    http://www.tiaraasia.com

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    ReplyDelete
  28. Itinerary 4d 3n, MEDAN LAKE TOBA ~ KOLAM ABADI TOUR
    ----------------------------------------
    Day 1: kualanam - lake toba ( L,D )
    # pick-up kualanamu airport
    # continue the trip to lake toba
    # lunch
    # visiting the typical souvenir shop of pematang Siantar Made from mashed Beans
    # continue the trip to parapat
    # dinner & check-in hotel

    Day 2: parapat - Samosir - Berastagi ( B,L,D )
    # breakfast at the hotel
    # continue the trip to Fery boat
    # samosir tour
    Back to Parapat and lunch
    # continue the trip to berastagi and enjoy the beauty of lake toba from the bas
    # view of Tanjung unta
    # beautiful scenery of simarjarunjung hill
    # eat fried banana and drink ginger tea ( pay for yourself )
    See the view of sipiso-piso waterfall
    # continue the trip to berastagi
    # fruit market
    # dinner & check-in

    Day 3: Berastagi - kolam abadi ( B,L,D )
    # breakfast at the hotel
    # continue on to kolam abadi ( pay 80k/person, yourself )
    # shower-bath inkolam abadi
    # lunch at kolam abadi
    # rafting to the siteroh-teroh waterfall
    # dinner and return to the hotel

    Day 4: Medan city tour - kualanamu airport ( B )
    # breakfast at the hotel and check-out
    # shopping souvenir, telekung and batik
    # transfer to the airport for your flight home .... END OF SERVICE

    Include:
    Hotel and breakfast, lunch 3x, dinner 3x, transport, Fery boat to Samosir island, entrance fee to object wisata, parking, highway

    Ekslude:
    Optional programs, topping driver and tour guide

    Thanks//Regards
    Akfansyah
    Tour guide Medan Sumatera Utara-Indonesia. Telp//WhatsApp : +6281262388907
    Facebook : Akfan
    Instagram : Akfansyah Lubis
    Email : nuansaindahtour19@gmail.com
    Web : www.nuansaindahtour.com
    Melayani # package tour # Adventure # Tracking & camping # Rafting

    ReplyDelete
  29. Itinerary 4d 3n, MEDAN LAKE TOBA ~ KOLAM ABADI TOUR
    ----------------------------------------
    Day 1: kualanam - lake toba ( L,D )
    # pick-up kualanamu airport
    # continue the trip to lake toba
    # lunch
    # visiting the typical souvenir shop of pematang Siantar Made from mashed Beans
    # continue the trip to parapat
    # dinner & check-in hotel

    Day 2: parapat - Samosir - Berastagi ( B,L,D )
    # breakfast at the hotel
    # continue the trip to Fery boat
    # samosir tour
    Back to Parapat and lunch
    # continue the trip to berastagi and enjoy the beauty of lake toba from the bas
    # view of Tanjung unta
    # beautiful scenery of simarjarunjung hill
    # eat fried banana and drink ginger tea ( pay for yourself )
    See the view of sipiso-piso waterfall
    # continue the trip to berastagi
    # fruit market
    # dinner & check-in

    Day 3: Berastagi - kolam abadi ( B,L,D )
    # breakfast at the hotel
    # continue on to kolam abadi ( pay 80k/person, yourself )
    # shower-bath inkolam abadi
    # lunch at kolam abadi
    # rafting to the siteroh-teroh waterfall
    # dinner and return to the hotel

    Day 4: Medan city tour - kualanamu airport ( B )
    # breakfast at the hotel and check-out
    # shopping souvenir, telekung and batik
    # transfer to the airport for your flight home .... END OF SERVICE

    Include:
    Hotel and breakfast, lunch 3x, dinner 3x, transport, Fery boat to Samosir island, entrance fee to object wisata, parking, highway

    Ekslude:
    Optional programs, topping driver and tour guide

    Thanks//Regards
    Akfansyah
    Tour guide Medan Sumatera Utara-Indonesia. Telp//WhatsApp : +6281262388907
    Facebook : Akfan
    Instagram : Akfansyah Lubis
    Email : nuansaindahtour19@gmail.com
    Web : www.nuansaindahtour.com
    Melayani # package tour # Adventure # Tracking & camping # Rafting

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...