Pendaftaran Transit Ceria 2015

Asalammualaikum...

Sesi pendaftaran Transit Ceria Presint 16 telah dibuka bermula 17 Jun 2014... Borang pendaftaran boleh diambil dari semua cawangan Alif Ceria dan Transit Ceria P16..


Dengan pantasnya aku pun pi ambik borang tu kat cawangan P18.. Teacher Zai maklumkan tinggal 17 aje lagi kekosongan.. hehehee.. Kalau cawangan baru dibuka Insyallah boleh ramai lagi yang daftar.. tapi aku tetap gak nak P16 tu sebab mudah untuk Ain jalan kaki dari sekolah aje...


Bila dengar tinggal 17 kekosongan aje terus isi form dan buat full payment mengikut senarai bayaran yang dilampirkan... Alhamdulilah selesai.. harap2 pendaftaran ini diterima...



Bila dah dapat info dari Teacher berkenaan program yang ditawarkan baru la faham... so aku decide ambik Program B... nampak mcm agak mahal tp bila dah divide ikut hari boleh la.. untuk Ain sorang aje pun... ni nak detailkan sket pasal program yang ada...

Program B - Transit + KAFA = RM320.00
Dalam program ni parents hanya hantar anak ke Transit Ceria sahaja.. makan tenghari disediakan.. mandi juga dibenarkan... anak2 akan rasa segar dan selesa bila ada kelas KAFA selepas tu..

Untuk makluman kelas KAFA hanya ada 3 kali sahaja dalam seminggu.. jadinya kalau takde KAFA anak2 ini boleh membuat kerja sekolah dan ulangkaji di situ... mereka juga boleh menggunakan facilities yang ada di transit ini untuk mengisi masa lapang sementara menunggu waktu balik...



Program C - KAFA Only = RM80.00
Dalam Program ni plak anak2 dihantar ke Transit Ceria bila hari yang ada KAFA sahaja... makan tengahari tidak disediakan.. Jika tiada kelas KAFA, anak tidak perlu dihantar ke sini..

So parents bolehla decide program mana yang bersesuaian...



Update : Baru dapat gambar dari pihak pengurusan

Nampak selesa sangat.. semoga Ain selesa belajar dan cepat faham.. hehehe

Level 1

Dining Area

Reception

Living Area

Individual Locker

Changing room

Mini Library

Classroom







8 comments:

  1. Salam,

    Saya pun bercadang nak hnata anak transit+kafa di sini....tp blum berkesempatan ke sana ambik borang...anak saya mmg pra-sekolah di SKPP 16(2) tu...nxt year pun mmg stay darjah 1 di situ, so dekat la nk pegi.... agak2 available lagi ke kat transit ceria tu ye? (~_<)

    ReplyDelete
  2. Wsalam..

    Oh sy tak pasti pulak masih ade lagi ke tak.. tapi yg sy dpt info dr pihak pengurusan Alif Ceria katanya Transit Ceria diberi keutamaan pada anak-anak 6 tahun di Alif Ceria sahaja sebab tempat sangat limited.. tapi kalau ade masih kosong insyallah boleh kot.. cuba la tanye manalah tau masih ade... :)

    ReplyDelete
  3. kak lin.. yana ni.. hahaha.. asyik jumpe blog akak je nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa welcome welcome.. jgn gelak kan akak tau.. saje isi masa lapang...

      Delete
  4. Nk tnya yg gmbr atas tu alif ceria yg br nk pndh dr presint 18 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak.. Itu transit ceria.. Yg p18 pindah tu sebelah transit ceria tu.. Ari tu owner tadika kata nanti nak tebuk dinding buat pintu supaya senang nak kesebelah..

      Delete
  5. assalam puan,
    sy terjumpa blog puan..actually saya telah mendaftar anak saya ke transit alif ceria for 2016..so nk tanya pandangan puan lah ttg sillibus dan suasana di situ..pd pandangan peribadi puan sendiri...

    ~~ibu concern-intan~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.. maaf puan sy tak jadi hantar anak ke transit ceria.. setelah berbincang dengan suami kami decide hantar anak ke KAFA sekolah setiap hari. Pada saya transit ceria lebih rileks dan anak tidak penat tapi bagi saya biarlah penat dahulu dan senang kemudian.. Alhamdulillah sampai sekarang anak sy tidak mengadu penat dan seronok ke KAFA.. mengaji di sekolah pon dah masuk Al-Quran.. tambah pula kelas KAFA bermula jam 2.00 hingga 4.30 petang.. pukul 5.00 kami dah ada dirumah...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...