Family Gathering

Asalammualaikum..

Sempena cuti sekolah baru ni kitaorang ade buat satu family gathering.. family sebelah en hubby.. selama ni tak pernah pun kitaorg plan trip ke mana-mana.. kalau berkumpul pun just waktu raya dan kenduri aje.. ini pun last minute punya plan...

Tempat kami berkumpul kali nih kat A Famosa Resort.. kami sewa banglo yang ade swimming pool tu.. sambil mandi kite ber BBQ.. bestnya..

Jom layan pic...



Prepare bahan makanan sebelum kecebum..

Aif kata "bestnya air nih.. bila bleh terjun nih.."







Aksi terjun tiruk

Aif kata "Balik-balik muka superman nih"

Alamak ayah aksi ape nih.. hehehe



Suka berendam nampak...



Santai nampak en abg kita nih



Bukan main suka lagi dia ek berendam


Kami sewa banglo 3 bilik + bbq set nih berharga RM500.. tak tau la murah ke mahal.. kalau tong-tong ok kot.. hehhehehe


Melekat

Kehulu kehilir berdua





Sama tak kami..???

Bahan untuk BBQ









Riadah sementara tunggu bara membara

Band it like Beckam



Macam yer.. yerr aje





Sedap gilos perap nih.. beli kat maidin aje



Eh macam kat rumah sendiri aje... hehehe


24 comments:

  1. salam dear, boleh bg ctc nbr yg u sewa banglo ni?
    tq

    ReplyDelete
  2. W'salam.. boleh contact En. Amran di no 0196728572.. kalau google mmg ramai lagi org yang ada sewakan banglo kat situ..

    ReplyDelete
  3. salam... blh th apa nama banglo nie?

    ReplyDelete
  4. Tak silap saya d'amor.. tp ada byk jenis banglo ni.. ade yg pool depan ada yg pool belakang.. ada yg berkepung ada yg tidak kene tanya dulu..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum sis alin..nak tanya..apa je yang disediakan oleh owner utk BBQ (selain arang & tempat BBQ?)sume brg eg;penyepit, bekas dll ada ke? towel, iron sume ada ke?thanks 4 ur kind feedback. :)

    ReplyDelete
  6. W'salam.. penyepit and kipas disediakan.. bekas memang takde kene bawa sendiri.. towel n iron pun sendiri..hehee.. kat dapur memang ade sedia pinggan, cawan kuali n sudip.. tapi kalau rasa nak bawak boleh aje lg puas hati.. hehehee

    ReplyDelete
  7. ooo..owner mmg xde sediakan towel & iron ye..leceh plak nak kena bawak.huhuhu

    ReplyDelete
  8. sis..sori..tnya lagi..yang cerek, kuali sume tu mmg owner banglo sediakan ke?
    ada dapur gas jugak ye?atau tu semua kena bawak sendiri?

    ReplyDelete
  9. semuanya disediakan termasuk tong gas.. plastik sampah leh la bwk senang nak buang sampah nanti..hehehe

    ReplyDelete
  10. nak tanye la en amran ni akan amik full payment ya?sebab setengah tempat mintak deposit ja

    ReplyDelete
  11. Kalau full payment dia bg harga lain daripada harga kalau kita byr deposit.. skang tak tau mcm mana.. cer tanya dia...

    ReplyDelete
  12. haah lau full payment murah ckit..kira dia ok la kan?risau juga..hihi

    ReplyDelete
  13. oklah tu.. insyallah ok.. akak dah 2 kali sewa dgn en amran tu..

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. welcome.. selamat berendam yer.. hehehhe

      Delete
  15. Salam tumpang tanya. Bilik2 mcm mana? Ada penghawa dingin tak? Berapa katil ya? Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. bilik ade 3.. semua ada aircond.. bilik utama ada satu katil queen bersama bilik air.. lagi 2 bilik tu ade 1 queen + 1 single.. harap2 masih sama lg la... :)

      Delete
    2. Terima kasih atas jwpn kpd soalan.nak tpg tanya satu lagi.en amran iklankan rmh ni di mudah.com ke? Nak yakinkan diri sblm booking.terima kasih in advance.

      Delete
    3. tak sure plak dia ada iklan di mudah.com ke tak.. sebab dia ada blog sendiri.. akak google aje terus jumpa blog yg dia iklan tu...

      Delete
  16. Pengalaman saya berurusan dengan encik Amran tidak begitu baik. Duit saya diambil tetapi tidak mendapat bungalow itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke.. So far Sy dah 2 kali alhamdulillah ok je.. Ish risau gak ek kalau jd mcm tu...

      Delete
  17. alhamdulillah..saya baru berurusan dgn en amran..ok saja..risau jugaa mula2 tu lps baca duit diambil tp bungalow x dpt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... wah seronoknya mandi manda.. lama dah tak berendam dan BBQ.. eeemmm..

      Delete

  18. Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...