Jalan-Jalan Jakarta

Ni nak citer pasal tempat yang kitaorang terjah a.k.a shopping kat Jakarta...

1. Mangga Dua

Ini memang tempat favorite untuk memborong segala macam beg dan pakaian seharian baik untuk dewasa dan kanak-kanak... tiap kali pi sini memang tak sah kalau tak rembat barang satu atau dua beg... sampai 2 kali kitaorg terjah tempat nih...

Jom layan pic sekitar Mangga Dua Jakarta...










2. Tanah Abang

Emmm tempat ni lebih kurang macam Pasar Baru kat Bandung tu tapi lebih murah jika dibeli secara borong.. kalau beli 3 item pun dah dapat harga murah kaw-kaw.. tambah plak design yg ada kat Tanah Abang ni lebih latest berbanding di Pasar Baru tu..

Jom layanzzzz....














3. Sarinah Mall

Mall nih memang aku pelik kenapa menjadi pilihan pak supir.. puas dah dok cucuk supir nak pi Grand Indonesia la, Plaza Indonesia la.. tapi asyik aje kene cantas.. katanya tempat tu mahal-mahal.. takde ape kat sana.. tp memang betul pun.. aku dah penah pegi dulu.. butik jenama besar-besar.. nak masuk pun takut-takut... sudahnya dia bwk ke mall tah hape2 tah.. lagipun kitaorg setakat nak makan fast food aje bukan nak shopping pun..hahaha








Jakarta ni tak banyak tempat kitaorang pegi sebabnya jem ya ampun... nak balik ke hotel pun ambik masa 2 jam lebih kalau dari Mangga Dua.. adusss.. seksa ya amat.. hehhehee



6 comments:

  1. wisata jogja murah cuma Rp.150.000 saja sudah termasuk Mobil+Supir+BBM+Hotel pula untuk keterangan lebih lanjut hubungi
    Satrio Langit Transport
    Alamat :Jl. Gambiran 101 Yogyakarta 55161
    Telp. : (0274) 7881681 / 4340635 / 081215541554
    PIN BB : 230C5DC1
    E-mail N YM : satriolangit.transport@yahoo.com
    satriolangit.transport@gmail.com
    http://rentalmobilyogyakarta.net/rentalcamryjogja/

    ReplyDelete
  2. wah... so many places you've been visited.
    when I was in jakarta i went to tanah abang and mangga dua also. thats crowded place, and traffic in jakarta can not predict. i decided to stay in hotel near bandara.
    I stay in FM7 resort hotel. thats good hotel and have a spacious rooms. in you nexst trip to jakarta, you should try this hotel

    ReplyDelete
  3. ok tq prista for the recommended hotel.. :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Mmg pon.. kalau tak tahan godaan mau borong semua tu.. hehehee

      Delete
  5. Wah asiknye ...
    jangan lupa jalan2 juga ke kota jogja.
    asik sangattt

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...