Ain dan Sekolah..

Assalamualaikum

Lama betul rasanya tak bersiaran di alam maya ini.. risau Ain sekolah sampai ibu dia tak sempat nak update blog... Musim persekolahan dah masuk minggu ketiga.. Alhamdulillah Ain pon dah seronok pergi ke sekolah sekarang ni....

Memang tak sangka Ain yang nampak macam kental, tak takut orang, friendly, tak reti dok diam, ceria, cergas dan mulut bising akhirnya tumpas pada hari ketiga sekolah...


Hari pertama dan kedua nampak ok aje.. ceria.. sebab dia tau ibu dan ayah ada dok tunggu diluar dewan sekolah.. bila tengok gelagat dia dengan kekawan baru nampak mcm ok dan takde masalah..




Masuk hari ketiga bila ayah dia hantar luar dewan dan bagitau tak tunggu, boleh pulak dia melalak tak nak masuk dewan.. puas dah cakap dan pujuk tetap tak nak masuk.. sampai ibu kene datang bagi nasihat gak... pujuk punya pujuk.. warning punya warning akhirnya dia masuk gak.. bila dah masuk tu terus aku chow malas nak tgk nanti kang nangis lagi... bila balik nampak ok aje..


Esoknya mcm tu gak.. masuk kelas menangis.. dah kene sound baik punya ngan aku masuk gak la dewan.. time rehat ayah dia pi siasat tengok keadaan dia dari jauh...



Sekolah KAFA pon mcm tu gak mula-mula nak masuk kelas buat muka sedih aje.. mcm tak rela aje.. bila kita dah takde pandai dia bawa diri balik ceria.. tah hape2 la.. bila dah jumpa kawan tadika dia bukan main girang lagi...



Masuk minggu kedua nampak ok sket dah.. mungkin dah ade kawan-kawan.. tapi still kene hantar sampai ke kelas.. beg berat macam bawak batu... hari-hari kene bagi semangat kat dia bagi pujian.. kenela beli beg tarik plak.. sian tengok dok pikul...



Alhamdulillah masuk minggu ketiga nampak ok macam biasa.. bangun pagi memang dia takde masalah.. hari-hari bawak bekal.. duit belanja hari-hari masuk tabung.. balik sekolah asyik la dok mengira bape duit banyak duit dah ada.. hehehe Ain Ain.. lawak betul.. sampai atuk dan nenek dia tak percaya Ain boleh melalak pegi sekolah.. hehehhe memang akan ingat sampai dia besar nanti...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...