Trip Gold Coast, Australia : Warner Bros Movie World

Assalamualaikum..

Hari kedua di Gold Coast kami akan terjah ke Movie World..



Pagi buat sarapan dulu.. Nasi Impit cicah Rendang Ayam Adabi dan Kuah kacang..




Bekal Nasi Goreng utk lunch pun dah siap2 buat...




Sempat lagi hirup udara pagi kat pantai sambil tunggu En Suami selesai jogging...




Dalam kol 9.30pg kami keluar.. untuk ke Movie World nih kene naik bus no TX2 di jalan Dr Remembrance bus stop Bruce Bishop Car Park.... Transk-Link route seperti berikut :



Cara nak pi kat bust stop tu pon kami menggagau gak.. siap pakai GPS lagi.. hehehe.. rupanya kene lalu belah belakang hotel aje... tapi kene lintas jalan untuk ke bus stop tu... laluan depan hotel hanya tram dan kereta sahaja.. bus plak belah belakang yang mana jalan besar mcm jalan utama... kalau nak tunggu kat bus stop Suffer Paradise pon boleh gak...




Beberapa minit kemudian dah sampai bus TX2 tu.. so jgn lupa touch yer... sempat lg posing dalam bus...



Nak turun tak payah risau sbb memang bus TX2 ni akan terus menuju ke Movie World.. kiranya last station la... mula-mula bus akan stop dulu kat Wet n' Wild muka dah cuak gak.. then barulah ke Movie World.. hehehhehe buat suspen aje... ada plak bendera Malaysia kat gerbang tiket diaorg nih.. lain macam aje.. padahal ade 5 tiang bendera aje... apa-apa ajelah...




Then kene convert voucher yang kita beli online untuk ditukar dalam bentuk ticket.. utk yang 7 days pass ni kene ambik gambo lagi.. then akan dapat tiket mcm nih...





Dapat dapat original tiket barulah masuk ke enterence gate.. kat situ diaorg akan scan bar cord kat tiket tersebut...



Dah siap scan ape lagi posing la depan pintu gerbang tu... tema utk bulan Oktober adalah Fright Night.. so tak nampak la lambang Movie World tu.. jgn ingat kami salah tempat yer... hehehhehe



Masuk memula posing-posing dulu.. boleh plak lupa nak ambik map.. so redah ajelah.. malas nak pegi ke depan balik.. hehehhe










Kebetulan time utk Looney Tunes 4D show.. so kami layan tu dulu.. menarik gak 4D nih siap goyang2 kerusi.. renjis2 air pon ade.. hahahhaa





Pastu kami tuju ke tempat kids..















Selesai kids kami jenjalan lagi ikut suka hati.. maps kan xde.. hahahhaa.. kami tak excited sgt nak main yang dewasa punya sbbnya dah pergi bertiga aje...kalau dah dewasa main sape plak nak jaga anak.. kalau pegi sorang tak best.. lgpun akak memang fobia dgn sebarang permainan berbentuk roller coaster.. boleh plak terjumpa Scooby Doo punya roller coaster.. adoii akak dah perut kecut.. naik gak la bertiga sbb ketinggian AIN lulus.. ingatkan biasa-biasa aje sbb tak nampak dalam bangunan dan gelap..  adoii tobat rasanya.. tutup mata ajalah sambil mengucap... seriau akak...




Pastu gi makan lunch kat area Wild West.. ada meja kosong so lepak la makan... terliur betul tengok diaorg punya burger n fries.. besar2.. tapi kene sabar.. hehhehe






Pastu sambung jalan balik...sambil layan show yang ade.. so ikut aja time yang ditetapkan.. walaupon akak takde map tp akak ada catat dalam buku nota perjalanan akak.. sib baik dik non oiii.. hehehehhe












Last sekali dalam kol 3.30 ada parade.. best gak tapi tak boleh lawan parade kat Disneyland Hong Kong lagi best kot rasanya... pada akak ler... tp yg letihnya Disneyland nak kene tunggu sampai mlm utk acara bunga api.. poneekkkkkk
















Jangan lupa tapau oleh-oleh dari Movie World yer.. itu sajok.. kene jimat duit.. hahahahha




Selesai aje parade kami mengundurkan diri... naik bust yg sama TX2 dan turun kat bus stop Suffer Paradise dengan berpandukan GPS.. hehehhehe... then jalan sket ke hotel... ok dah boleh rehat..







2 comments:

  1. Replies
    1. Boleh refer kat entry nih http://kisah-arelynn.blogspot.my/2015/10/trip-gold-coast-australia-persediaan.html

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...