Sepetang minum petang.

Ini aku nak kongsikan makanan yang dibuat oleh B untuk minum petang tempoh hari. Memang sedap der..,


Berbekalkan roti Perancis yang dibeli di pasaraya. Pada mulanya aku ingatkan nak buat sarapan makan dengan sup cendawan, namun B ada idea yang lebih baik. Dibakarnya potongan roti Perancis tersebut dengan cheese yang diletakkan 2 ekor udang. Memang sedap makan waktu petang terutama makan sejurus lepas dibakar di dalam oven


Menu kedua ni, gambar dia kurang jelas, tapi inilah dia tahu bakar dengan sos cili mantap!!! Hahhaha... Kalau kebiasaan orang gunakan tahu lombong, tapi kali ini cuba try tahu goreng yang dibakar. Rasanya tahu ini lebih kenyal dan terasa bila dikunyah. Kemudian latak lak sedikit salad untuk hiasan. Perhhhh!!!! Sedap ooooo

P/s: sos ini homemade dan dibeli di Melaka. Ada dijual di pasar malam di Telok Mas. Rasanya pedas-pedas dan sedikit manis. Hoho..,


Ini adalah sos yang digunakan untuk tahu bakar.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...